Wszystkie owoce obieramy i wrzucamy do dzbanka w którym będziemy je blendować
Gdy nasze owoce uzyskają konsystencje płynnej masy, przelewamy ją do foremek i zamykamy pojemniki
Tak przygotowany sorbet wstawiamy na stojąco do zamrażarki na 5-6 godzin. Aby szybko wyciągnąć lody z foremki wystarczy na kilka sekund podłożyć pod strumień ciepłej wody
Jeśli tak jak mi zostanie Wam , jeszcze sorbetu możecie dodać do niego mleka i wypić do śniadania lub w czysty pojemnik wlać sorbet i zamrozić w moim przypadku jest to pojemnik po sorbecie mango dowód na to ,że naprawdę uwielbiamy sorbety ! :)
Smacznego !
świetny przepis! też mam takie foremki, więc na pewno u mnie też zagości taki sorbet;)
OdpowiedzUsuńMniaaaam ;) Uwielbiam takie owocowe smaki;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smakołyki latem. Często tak robię.
OdpowiedzUsuńMam takie same pojemniczki. Super przepis.
OdpowiedzUsuńesencja lata :) super :)
OdpowiedzUsuńŚwietne pojemniczki, jeszcze takich nie widziałam. :)
OdpowiedzUsuńnie spodziewałam się, że zrobienie sorbetu jest takie proste... :)
OdpowiedzUsuńCałkiem fajny pomysł. Na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuń